24410 22373, 6976 970789

Τα ακάρεα κατατάσσονται στα Αραχνοειδή, είναι πολύ μικρά αρθρόποδα και δεν εντοπίζονται με το ανθρώπινο μάτι λόγω του μικρού μεγέθους τους. Χωρίζονται σε ακάρεα:

  • Σκόνης
  • Ζώων
  • Αποθηκών
  • Ανθρώπου

Το μέγεθος των ακάρεων της σκόνης δεν ξεπερνά τα 0,3 χιλιοστά και τα συναντούμε συνήθως σε στρώματα, καναπέδες και χαλιά. Λόγω της απολέπισης του ανθρώπινου δέρματος, τα νεκρά κύτταρα αποτελούν τροφή για τα ακάρεα.

ΑΚΑΡΕΑ

Τα ακάρεα δημιουργούν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. Εκτός από την παρουσία τους παράγουν καθημερινά περιττώματα τα οποία λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους να διαχέονται μέσω του αέρα σε όλο το χώρο και τελικά να τα εισπνέουμε. Αυτό έχει ως συνέπεια να προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις. Τα περιττώματα των ακάρεων αποτελούν τροφή για μύκητες που ζουν στα στρώματα και στα μαξιλάρια μας. Υπολογίζεται πως σε ένα στρώμα ο αριθμός των ακάρεων μπορεί να φτάσει τα 10.000.000 από τα οποία τα 5.000.000 εμφανίζονται τους πρώτους 12 μήνες σ’ ένα καινούργιο στρώμα.

Η καταπολέμηση γίνεται με τον σύγχρονο εξοπλισμό μας εντελώς ατοξικά με χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού (180 oC). Η μέθοδος αυτή υπερτερεί από τις σκούπες καθαρισμού στρωμάτων που αφήνουν υγρασία η οποία και ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους.