24410 22373, 6976 970789

Απεντομώσεις

Αναλαμβάνουμε να καταπολεμήσουμε κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, ψύλλους, κοριούς, τσιμπούρια, έντομα αποθηκών και οποιοδήποτε βλαβερό παράσιτο για την ανθρώπινη υγεία.

 

Εφαρμογές

GEL : Το gel είναι τροφοελκυστικό δόλωμα που επιφέρει το θάνατο σταδιακά σε όλο τον πληθυσμό των εντόμων που βρίσκονται στο χώρο. Χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση της γερμανικής κατσαρίδας (germanica blatella) και των μυρμηγκιών. Είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα και δεν απαιτείται απομάκρυνση σας από το χώρο της επέμβασης.

ΥΠΕΡΘΕΡΜΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΤΜΟΣ : Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση εντόμων και ακάρεων κυρίως σε στρώματα. Πρόκειται για εντελώς ατοξική – οικολογική μέθοδο με εγγυημένα αποτελέσματα, λόγο του ατμού που φτάνει τους 180 οC.

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ : Πρόκειται για ψεκασμό σκευασμάτων, κυρίως για καταπολέμηση ερπόντων εντόμων και ιπτάμενων εντόμων σε επιφάνειες που περπατούν ή φωλιάζουν τα έντομα.

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ : Αφορά χώρους με μεγάλη έκταση ή υπαίθριους χώρους που απαιτείται μεγάλος όγκος ψεκαστικού διαλύματος. Χρησιμοποιούνται βενζινοκίνητες ψεκαστικές αντλίες και δοχεία μεγάλης χωρητικότητας.

ΝΕΦΕΛΟΨΕΚΑΣΜΟΙ (FOGGING) : Χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα προβλήματα όταν η πρόσβαση στα σημεία που υπάρχουν τα έντομα είναι πολύ δύσκολη. Απαιτεί ειδικό μηχάνημα που λεπτομερίζει πολύ την σταγόνα στέλνοντάς την σε όλες τις επιφάνειες κάνοντας κορεσμό του αέρα του χώρου με το εντομοκτόνο σκεύασμα δίνοντας την αίσθηση ομίχλης (fog).

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΦΩΤΟΣ : Αποτελεί σημαντικό και οικονομικό μέσο καταπολέμησης των ιπτάμενων εντόμων (μύγες, σφήκες, κουνούπια) και ενδείκνυται κυρίως για τις επιχειρήσεις παραγωγής ή και πώλησης τροφίμων, αφού τηρούν τις απαιτήσεις του συστήματος HACCP και του ΕΦΕΤ.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα που ζουν σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν τουλάχιστον 3,500 είδη, αλλά μόνο λίγα δημιουργούν προβλήματα στον άνθρωπο. Οι κατσαρίδες είναι κατά κανόνα νυκτόβια έντομα. Ζουν το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους σε προστατευμένα καταφύγια με ρωγμές, σχισμές ή κενά κατά τη διάρκεια της ημέρας και δραστηριοποιούνται κατά τη νύχτα προς αναζήτηση τροφής, οπότε και γίνονται αντιληπτές.

Οι κατσαρίδες είναι επίσης φορείς μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο και σαλμονέλα. Τέλος τα τσιμπήματα από κατσαρίδα μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο, ερεθισμό ή ακόμη και λοιμώξεις.

Οι μύγες συγκαταλέγονται στα πιο ενοχλητικά παράσιτα και σε μεγάλους πληθυσμούς ίσως αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας.
Τις μύγες είναι εύκολο να τις παρατηρήσετε και αν έχετε δει μία να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλές κάπου εκεί κοντά.

Οι μύγες είναι ανεπιθύμητες, καθώς προκαλούν όχληση με την παρουσία τους αλλά και επειδή είναι μηχανικοί και βιολογικοί φορείς περισσότερων από 100 παθογόνων μικροβίων. Μπορεί να μεταδώσουν στον άνθρωπο, μεταξύ άλλων, πολύ σοβαρές ασθένειες (σαλμονέλα, άνθρακα, δυσεντερία, πολιομυελίτιδα, φυματίωση κ.α.). Συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη δραστηριότητα και παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπαραχθούν. Η ακτίνα στην οποία πετούν μπορεί να έχει μήκος μέχρι και 20 χιλιόμετρα. Όσο αφορά την αναπαραγωγή τους, το θηλυκό μπορεί να γεννήσει 4-5 παρτίδες από 100-150 αυγά, που εναποθέτει σε οργανικό υπόστρωμα κατάλληλο για την ανάπτυξη των προνυμφών (κοπριά, περιττώματα ζώων, φυτικά υπολείμματα σε αποσύνθεση).

Η διάρκεια ζωής των τέλειων εντόμων είναι 2 έως 4 εβδομάδες. Μετά την εναπόθεση των αυγών, εντός δύο ημερών εκκολάπτονται σε προνύμφες και σε 5-14 ημέρες εξέρχονται τα τέλεια έντομα. Συνήθως οι μύγες παρατηρούνται σε περιοχές με ρεύματα αέρα και με έντονη οσμή . Οι μύγες χρησιμοποιούν το σάλιο τους για να ρευστοποιήσουν τις στερεές τροφές, ώστε να διαλυθούν και στη συνέχεια να μπορέσουν να τις αναρροφήσουν με την προβοσκίδα τους. Η διαδικασία, όμως, αυτή έχει ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη μόλυνση της τροφής.

Τα κουνούπια αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου από όλα τα έντομα στην πλανήτη μας. Η όχληση από μεγάλους πληθυσμούς υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας κατά τους θερινούς κυρίως μήνες. Μπορούν να μεταφέρουν στους ανθρώπους το πλασμώδιο της ελονοσίας , τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον ιό του δάγγειου και του κίτρινου πυρετόυ. Στα ζώα μεταφέρουν διροφιλαρίαση, ελονοσία κ.α. Υγειονομική σημασία έχουν τα κουνούπια που ανήκουν κυρίως στα γένη Anopheles, Culex και Aedes.
Οι ψύλλοι τρέφονται με το αίμα πουλιών και θηλαστικών. Οι κύριοι ξενιστές για τα πιο κοινά είδη είναι οι σκύλοι και οι γάτες. Τους ψύλλους τους μεταφέρουν οι άνθρωποι στις οικίες τους, τα κατοικίδια τους και τρωκτικά ή πτηνά. Μπορούν να διακριθούν με γυμνό μάτι σε διάφορα σημεία του σπιτιού καθώς και στο ανθρώπινοι δέρμα. Οι ψύλλοι ευθύνονται για εξάπλωση ασθενειών όπως ο τύφος και η βουβωνική πανώλη.
Οι κοριοί τρέφονται με αίμα και προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει ο άνθρωπος. Μπορούν να μεταφερθούν μέσω αποσκευών ή μέσω ζώων σε κάποιο σπίτι. Η ανίχνευσή του είναι αρκετά δύσκολη γιατί δραστηριοποιούνται τη νύχτα.

Μυοκτονίες

Η καταπολέμηση των τρωκτικών είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς τα διάφορα είδη τρωκτικών (κυρίως ποντίκια και αρουραίοι) είναι φορείς επικίνδυνων μεταδοτικών ασθενειών, θανατηφόρων για τον άνθρωπο. 

Στην εταιρία μας εφαρμόζουμε κατάλληλα προγράμματα μυοκτονίας εξετάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά για τον πλήρη έλεγχο των τρωκτικών. Τα χρησιμοποιούμενα δολώματα είναι τελευταίας γενιάς και επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα σε λίγες ημέρες. Τα δολώματα τοποθετούνται σε ειδικούς δολωματικούς σταθμούς για καλύτερη προστασία από καιρικές συνθήκες, ζώα και ανθρώπους. Σε περιπτώσεις που απαγορεύεται η χρήση μυοκτόνων σκευασμάτων χρησιμοποιούμαι μηχανικές παγίδες σύλληψης.

Απολυμάνσεις

Ο όρος μικροβιακή απολύμανση αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε παθογόνου οργανισμού όπως μικρόβια, ιούς, μύκητες, κλπ. Η απολύμανση πραγματοποιείται με χημικά μέσα ή φυσικές μεθόδους κατόπιν σχολαστικής καθαριότητας. Η απολύμανση έχει στόχο την εξάλειψη ή την μείωση σε ανεκτά επίπεδα του μικροβιακού φορτίου. Τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα διαθέτουν έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά την εφαρμογή για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση, ονομάζονται απολυμαντικά όταν είναι σε θέση να μειώσουν τον αριθμό των μικροβίων κατά 4 -5 λογαριθμικές μονάδες. Σε χώρους αυξημένης συνάθροισης η απολύμανση είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η αποτελεσματικότερη μέθοδος απολύμανσης η οποία εφαρμόζεται με ειδικό επαγγελματικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, είναι η ψυχρή εκνέφωση (απολύμανση με fogger). Το fogger διασπά τα σταγονίδια σε πολύ μικρότερα με αποτέλεσμα να διαχέονται και να εισχωρούν σε όλο το χώρο χωρίς βρέχονται οι επιφάνειες όπως συμβαίνει με τον απλό ψεκασμό. Με τον απλό ψεκασμό οι επιφάνειες βρέχονται με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές σε έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. ενώ το απολυμαντικό είναι αδύνατο να διοχετευτεί σε όλο το χώρο.

Εμείς αναλαμβάνουμε αποκλειστικά και μόνο με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης (cold fogging) την απολύμανση του χώρου σας έτσι ώστε να εξουδετερωθούν ορθά και επαγγελματικά οι μικροοργανισμοί (μικροβιοκτονία) οι οποίοι είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Μετά την απολύμανση εκδίδουμε πιστοποιητικό εργασιών με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Παρέχουμε συμβουλές και ολοκληρωμένες λύσεις με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τις συνθήκες που επικρατούν.

ΜΕΛΕΤΕΣ HACCP – ISO 22000

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση μελετών HACCP και ISO 22000. Η εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων εξασφαλίζει στην επιχείρησή σας, στα παραγόμενα προϊόντα αλλά και στον καταναλωτή το μέγιστο επίπεδο ασφαλείας.

Η επιχείρησή μας, είναι σε θέση να σας παρέχει Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Παρασίτων (απεντόμωση – μυοκτονία – απολύμανση) σε συνδυασμό με την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP – ISO 22000) ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που αφορούν την Ασφάλεια Τροφίμων.